RULADĂ CU CIOCOLATĂ
Ingrediente:
5 oua
5 linguri de zahar
4 linguri de faina
un praf de sare
esență de vanilie, rom, portocale, lămâie
1/2 lingurita praf de copt
Crema ganache de ciocolata:
300 ml frișcă lichidă
300 gr ciocolata cu lapte
dulceață din fructe de pădure
Crema
Punem frisca pe foc împreună cu ciocolata la topit într-o oală învârtind mereu. Atenție să nu ajungă în punctul de fierbere, apoi lăsăm compoziția sa se răcească.
Dăm la frigider pana se întărește ,cel mai bine daca se poate face cu o seara inainte dar pentru puțină cremă nu trebuie mult timp. Mixăm cremă pănă isi dublează volumul și ajunge la consistența dorită.
Blatul
Separăm gălbenușurile de albușuri,albusurile le mixăm cu un praf de sare și zahărul pănă compoziția nu se răstoarnă când întoarceți bolul invers ,galbenusurile le mixăm cu un praf de sare.Incorporam gălbenușurile cu albușurile și omogenizăm bine tot apoi adăugăm pe rând făină, câte o lingură.
Punem hartie de copt într-o tavă dreptunghiulară și turnal compoziția, nivelăm apoi dăm la cuptorul preincalzit la 170 °timp de 20 min .
Acoperim cu un prosop umed sau hartie de copt înmuiată cu apa și stoarsa bine si rulam.Lasam cateva minute la racit.
Desfacem blatul incet ,punem dulceata,crema, rulăm si decorăm cum vrem.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu