4 aprilie 2013

COZONAC

                                                                   Ingrediente:

1 kg faina 00
250 g zahar
500 ml lapte
200 g margarina sau unt
1 lingurita sare
25 gr drojdie
4-5 galbenusuri
esenta de rom,vanilie
100 g stafide inmuiate in apa 
coaja rasa de lamaie,portocala

Umplutura:
300 g nuca macinata
esenta de rom
1 lingura cacao
5-6 linguri zahar
4-5 linguri lapte
200 g rahat

Decor:
1 galbenus
3 linguri lapte
mac
zahar vanilat


              Maiaua-4 linguri faina,drojdia si cateva  linguri de lapte caldut,15 min
Se poate face si simplu frecand drojdia cu o lingura de zahar.
Intr-un bol punem galbenusurile cu o lingurita rasa de sare si amestecam bine,adaugam rasatura de lamaie,portocala,omogenizam
  Intr-un caston punem faina ,maiaua,galbenusurile,laptele,stafidele inmuiate in apa,esentele si framantam 30 minute adaugand margarina sau unt cand este nevoie.
Lasam la crescut 2 ore iar intre timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele mai putin rahatul care il taiem bucati mici.
Dupa ce a crescut ne ungem bine cu ulei pe maini si masa de lucru si impartim aluatul in doua.Intindem 2 foi si punem crema si rahat dupa care le impletim ,sau doar una..dupa preferinte.Le ungem cu galbenus amestecat cu 3 linguri de lapte si mac.
Dam la cuptorul preincalzit 40-50 min,160 gr.Decoram cu zahar vanilat.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu