TORT CU CREMA DE CAPSUNI SI FRISCA
BLAT:
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
coaja de lamaie,portocala
esenta de vanilie
putina sare
Crema:
o budinca de capsuni
5 capsuni
200 ml frisca
1 plic gelatina
Sirop:
200 ml apa
esenta rom
4 linguri zahar
Decor:
300 ml frisca
capsuni
ciocolata topita
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le mixam cu zaharul,galbenusurile cu sarea.Incorporam compozitiile , adaugam esenta si coaja de portocala,lamaie iar la final adaugam faina pe rand.Dam la cuptorul preincalzit 30-35 minute pana la proba cu scobitoarea.
Preparam budinca si gelatina dupa prospect ,punem o jumatate din gelatina in budinca iar jumatate in frisca si o mixam bine.Taiem capsunile cuburi si amestecam cu frisca.
Insiropam blatul,punem crema de budinca,asezam al doilea blat,insiropam si turnam frisca amestecata cu capsuni apoi punem ultimul blat.
Decoram cu frisca,capsuni si ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu