22 aprilie 2013

TORT CU CREMA DE CAPSUNI SI FRISCA


                                                                            BLAT:

10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
coaja de lamaie,portocala
esenta de vanilie
putina sare

Crema:
o budinca de capsuni
capsuni
200 ml frisca
1 plic gelatina

Sirop:

200 ml apa
esenta rom
4 linguri zahar

Decor:
300 ml frisca
capsuni
ciocolata topita

                       Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le mixam cu zaharul,galbenusurile  cu sarea.Incorporam  compozitiile , adaugam esenta si coaja de portocala,lamaie iar la final adaugam faina pe rand.Dam la cuptorul preincalzit 30-35 minute pana la proba cu scobitoarea.

Preparam budinca si gelatina dupa prospect ,punem o jumatate din gelatina in budinca iar jumatate in frisca si o mixam bine.Taiem capsunile cuburi si amestecam cu frisca.
                       Insiropam blatul,punem crema de budinca,asezam al doilea blat,insiropam si turnam frisca amestecata cu capsuni apoi punem ultimul blat.
                      Decoram cu frisca,capsuni si ciocolata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu