4 aprilie 2013

PRAJITURA CU NUCI SI ALUNE

                                                                   Ingrediente:

Blat:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
5 linguri nuca macinata
1 linguta bicarbonat stins cu otet
esenta rom
2 linguri cacao

Crema:
250 g unt sau margarina la temperatura camerei
200 g zahar vanilat
100 g nuca macinata
1 lingura cacao
3 linguri lapte
esenta rom

Decor:
100 g alune sfarmate

                 Mixam ouale intregi adaugam bicarbonatul stins cu o lingura de otet, zaharul,romul,cacaua si nuca macinata iar la final faina pe rand.
      Punem intr-o tigaie hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 30-35 min la 160 gr.Cand s a racit blatul taiem in 3 straturi.
   Separat mixam zaharul,untul sau margarina bine adaugam cate o lingura de lapte pe rand ,cacaua ,esenta si nuca pana devine o crema pufoasa.
     Ornam prajitura,punem blatul,crema,blat,crema....iar ultimul strat sa fie crema care acoperim prajitura in intregime.Decoram cu alune sfarmate.

    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu