PRAJITURA CU NUCI SI ALUNE
Ingrediente:
Blat:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
5 linguri nuca macinata
1 linguta bicarbonat stins cu otet
esenta rom
2 linguri cacao
Crema:
250 g unt sau margarina la temperatura camerei
200 g zahar vanilat
100 g nuca macinata
1 lingura cacao
3 linguri lapte
esenta rom
Decor:
100 g alune sfarmate
Mixam ouale intregi adaugam bicarbonatul stins cu o lingura de otet, zaharul,romul,cacaua si nuca macinata iar la final faina pe rand.
Punem intr-o tigaie hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 30-35 min la 160 gr.Cand s a racit blatul taiem in 3 straturi.
Separat mixam zaharul,untul sau margarina bine adaugam cate o lingura de lapte pe rand ,cacaua ,esenta si nuca pana devine o crema pufoasa.
Ornam prajitura,punem blatul,crema,blat,crema....iar ultimul strat sa fie crema care acoperim prajitura in intregime.Decoram cu alune sfarmate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu