3 aprilie 2013

Cozonac secuiesc

COZONAC SECUIESC
                                                                  


Aluat
25 g drojdie 
250-300 ml lapte
2 linguri zahar
500 g faina 00 
2 oua intregi
2 galbenusuri
100 g margarina
putina sare

Sirop
100 ml apa
150 g zahar

Decor
250 g nuca macinata
100 g zahar

Forme din inox in forma de cilindru


       Intr-un bol sau robot unim toate ingredientele si formam aluatul.
Intindem pe  masa de lucru si taiem fasii lungi de 10-15 cm .Ungem formele cu margarina  si formam spiralele..Separat intr-un bol amestecam nuca cu zaharul.Siropul  il pregatim pe foc pana se topeste tot zaharul si lasam sa se raceasca.
  Inmuiem cozonacul prin sirop,apoi dam prin compozitia de zahar si nuca si dam la cuptor 20 min.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu