MUCENICI MOLDOVENESTI
Aluat:
1 kg faina 00
25 g drojdie
100 g zahar
200-250 ml lapte caldut
coaja rasa de lamaie,porocala
esenta de vanilie,rom
3 oua
putina sare
ulei
Sirop:
200ml apa
3 linguri miere
Decor:
miere
nuca macinata
mac daca dorim
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana devine lichida,iar laptele il punem pe foc cu zaharul si invartim sa se toapeasca zaharul.Intr-un castron punem faina ,adaugam laptele caldut ,drojdia,rasatura de lamaie,portocala,esentele ,ouale, si framantam foarte bine(daca mai este nevoie de lapte completam),cand este nevoie adaugam cate putin ulei. Lasam o ora la crescut
Ne ungem mainile cu ulei si masa de lucru si formam opturi di aluat,ungem cu galbenus si mac daca dorim.
Dam la cuptorul preincalzit 30 min .Odata copti dam prin sirop,miere si decoram cu nuca
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu