4 aprilie 2013

MUCENICI MOLDOVENESTI


                                                                                Aluat:

1 kg faina 00
25 g drojdie
100 g zahar
200-250 ml lapte caldut
coaja rasa de lamaie,porocala
esenta de vanilie,rom
3 oua
putina sare
ulei

Sirop:
200ml apa
3 linguri miere

Decor:
miere
nuca macinata 
mac daca dorim

         Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana devine lichida,iar laptele il punem pe foc cu zaharul si invartim sa se toapeasca zaharul.Intr-un castron punem faina ,adaugam laptele  caldut ,drojdia,rasatura de lamaie,portocala,esentele ,ouale,  si framantam  foarte bine(daca mai este nevoie de lapte completam),cand este nevoie adaugam cate putin ulei. Lasam o ora la crescut
    Ne ungem mainile cu ulei si masa de lucru si formam opturi di aluat,ungem cu galbenus si mac daca dorim.
Dam la cuptorul preincalzit 30 min .Odata copti dam prin sirop,miere si decoram cu nuca




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu