3 aprilie 2013

Crema de patiserie

                                            




                                                                     Ingrediente:

3 galbenusuri
3-4 linguri faina
6 linguri zahar
 1 betisor vanilie
 praf de vanilie/extract de vanilie/ praf de budinca cu vanilie
500ml lapte
200ml frisca lichida

            Punem la fiert intr-o oală laptele cu frisca lichida ,zahărul și adaugam betisorul de vanilie.     
           Separat într-un bol mixam galbenusurile cu 2 linguri de  zahar ,apoi adăugăm faina, praful de budinca  si 1/2 de pahar din laptele călduț si omogenizam bine.
            Încorporăm  compoziția de gălbenușuri cu laptele si învârtim mereu să nu se prindă de oală. Odată ajunsă crema la consistența dorită, dăm de pe foc și o mutăm într-un bol acoperita cu o folie transparentă, direct pe cremă nu bolul în sine și lăsăm sa se răcească. 
           Cremă se poate folosi la orice prăjitură,tort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu