Ingrediente:
3
galbenusuri
3-4 linguri
faina
6
linguri zahar
1 betisor vanilie
praf de vanilie/extract de vanilie/ praf de budinca cu vanilie
500ml
lapte
200ml
frisca lichida
Punem la fiert intr-o oală laptele cu frisca lichida ,zahărul și adaugam betisorul de vanilie.
Separat într-un bol mixam galbenusurile
cu 2 linguri de zahar ,apoi adăugăm faina, praful de budinca si 1/2 de pahar din laptele călduț si omogenizam bine.
Încorporăm compoziția de gălbenușuri cu laptele si învârtim mereu să nu se prindă de oală. Odată ajunsă crema la consistența dorită, dăm de pe foc și o mutăm într-un bol acoperita cu o folie transparentă, direct pe cremă nu bolul în sine și lăsăm sa se răcească.
Cremă se poate folosi la orice prăjitură,tort.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu