6 aprilie 2013

TORT CU CREMA DE NESS SI VANILIE



                                                                Ingrediente:

10 oua 
10 linguri zahar
10 linguri faina
esenta rom,vanilie
coaja rasa de lamaie,portocala
putina sare
1 lingura cacao

                  Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu zaharul,galbenusurile cu sarea.Incorporam compozitiile ,adaugam esentele si coaja de lamaie,portocala,cacaua iar la final faina pe rand.
                 Punem hartie de copt intr-o tigaie si turnam compozitia.Dam la cuptor 30-35 min,pana la proba cu scobitoarea.Odata racit blatul in taiem in trei straturi.

Sirop:
200 ml apa
100 ml zahar
esenta de rom

             Fierbem apa cu zaharul iar la sfarsit adaugam esenta.Lasam sa se raceasca.

Crema ness
200 ml lapte
50 g margarina
1 lingura faina
1 plic de ness
2 linguri zahar
esenta rom 

            Punem la laptele cu margarina si zaharul pe foc.Odata topita adaugam faina in vant si invartim permanent pana se ingroasa.La final adaugam plicul de nes si esenta si omogenizam bine.

Crema vanilie:
200 ml lapte
esenta vanilie
50 g margarina
1 lingura faina
2 linguri zahar vanilat
               
         Punem la laptele cu margarina si zaharul pe foc.Odata topita adaugam faina in vant si invartim permanent pana se ingroasa.La final adaugam  i esenta si omogenizam bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu