5 aprilie 2013

TORT DOUA INIMI


                                                                         Ingrediente:

10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
esenta vanilie,rom
coaja rasa de lamaie,portocola
putina sare

Crema:
250 g margarina
6 linguri zahar vanilat
esenta de rom
500 ml lapte sau apa
3 plicuri nes
3 linguri faina

Sirop:
200 ml apa
esenta rom
50 g zahar

Decor:
pasta de zahar

              Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu zaharul,galbenusurile  cu sarea.Incorporam ambele compozitii,adaugam rasatura de lamaie,portocala,esentele iar la sfarsit faina pe rand.
 Punem compozitia in doua tigai in forma de inima si dam la cuptorul preincalzit 30-35 min.
Preparam crema,punem laptele ,margarina si zaharul pe foc pana se topeste margarina.Adaugam faina in vant si invartim permanent sa nu se faca cocoloase pana ajunge la consistenta dorita iar la final adaugam esenta si nesul frecat cu o lingurita de zahar si apa.Acoperim si lasam sa se raceasca.
Taiem blaturile in cate trei straturi ,insiropam si punem crema.Decoram cu pasta de zahar sau frisca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu