6 aprilie 2013

TORT COLORAT


                                                                      Ingrediente:

12 oua
12 linguri zahar
12 linguri faina
coaja rasa de lamaie,portocala
esenta vanilie,rom
colorant roz
putina sare
              
            Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu zaharul iar galbenusurile cu un varf de cutit de sare.Incorporam ambele compozitii ,adaugam esentele si rasatura de lamaie,portocala iar la final faina pe rand si omogenizam bine.
            Impartim compozitia in  doua,una o lasam la culoarea normala ,a doua o amestecam cu colorant roz.Punem intr-o tigaie hartie de copt si coacem blaturile separat la 170 gr,30-35 minute,apoi le taiem,cel colorat in 2 iar cel normal in 3.

Sirop:
200 ml apa
100 zahar
esenta de rom

             Punem pe foc apa si zaharul pana se topeste si dam deoparte.Adaugam esenta de rom si lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie:
500 ml lapte
125 g margarina
esenta vanilie
3-4 linguri faina
3 linguri zahar
100 ml frisca 
                 
                  Punem laptele la foc cu zaharul si margarina pana se topeste. Adaugam faina in vant  si invartim permanent sa nu se faca cocoloase.La final adaugam esenta si lasam sa se raceasca,si amestecam cu frisca mixata tare.

Crema de ciocolata:
500 ml lapte
125 g margarina
esenta rom
3-4 linguri faina
3 linguri zahar
100 g ciocolata
100 ml frisca

                    Punem laptele la foc cu zaharul si margarina pana se topeste. Adaugam faina in vant si invartim sa nu se faca cocoloase.Dam deoparte si adaugam ciocolata facuta bucati si esenta de rom.Omogenizam foarte bine si lasam sa se raceasca apoi adaugam  frisca mixata tare.

      Insiropam blaturile ,asezam crema  si decoram cu pasta de zahar.




                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu