4 aprilie 2013

TORT BUST


                                                                               Blat:
16 oua
16 linguri zahar
16 linguri faina
esenta de rom,vanilie
coasa rasa de lamaie,portocala
2 linguri cacao
putina sare

Crema:
400 ml frisca 
500 g mascarpone
4 galbenusuri
150 g zahar vanilat
intaritor frisca sau 5 g gelatina

Sirop:
200 ml apa
100 g zahar
esenta rom

Decor:
pasta de zahar

                  Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le zbatem bine cu zaharul,galbenusurile cu sarea.Incorporam ambele compozitii adaugam esentele ,rasatura de lamaie,portocala iar la final faina pe rand.
           Punem o parte din compozitie deoparte ,iar la restul  ce a ramas adaugam 2 linguri de cacaosi omogenizam bine.Intr-o tigaie dreptunghiulara punem hartie de copt si turnam compozitia pusa deoparte fara cacao,ulterior coacem 2 foi din  a doua compozitie,15-20 min.
            Montam frisca  cu gelatina(intaritorul)pana ramane teapana iar galbenusurile cu zaharul vanilat .Incorporam galbenusurile in frisca apoi mascarpone in toata crema.
            Insiropam tortul bine ,punem crema si decoram cu paste de zahar.Dam la rece o noapte.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu