3 aprilie 2013

TORT CU CERIALE SI CREMA DE CIOCOLATA


                                                              Ingrediente:

8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
rasatura portocala,lamaie
esenta rom ,vanilie
putina sare

Crema:
180 g unt sau margarina
100 g ciocolata topita
50 ml apa
5 galbenusuri
150 g zahar
vanilie

Sirop:
200 ml apa
100 g zahar
esenta rom

Decor
 150 g ciocolata topita
ceriale de ciocolata
decoratiuni din pasta de zahar

          Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu zaharul,galbenusurile cu sarea,apoi incorporam compozitiile.Adaugam esentele si rasatura de lamaie,portocala.Infornam la 170  gr,  30-35  min ,lasam sa se raceasca si taiem in 3 straturi.
         Punem pe foc apa cu zaharul pana se topeste,separat montam galbenusurile,punem siropul de zahar,margarina ,vanilia si ciocolata si mixam pana obtinem o crema omogena.
   Insiropam blaturile si punem crema si decoram cu ciocolata si ceriale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu