FOCACCIA
Aluat
250 ml apa
25 ml ulei măsline/1 lingură
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
făină cât cuprinde
10 g drojdie
ceapa
masline negre sau verzi
Ulei de măsline pentru uns
Într-un bol amestecăm apa călduță cu zahărul, drojdia și uleiul apoi completăm cu faina și sarea.
Frământăm aluatul și îl lăsăm la crescut 30 min.
Odată crescut aluatul, ungem cu ulei o tavă apoi intindem aluatul pe toata suprafața. Lasam 30 min la crescut apoi apasam cu vârful degetelor , practic facem niște găuri si stopim cu ulei de masine peste tot .
Presaram sare mare ,ceapa făcută în prealabil in tigaie cu putin ulei si vin alb si masline, sau sos de roșii ce doriți dumneavoastră.
Dăm la cuptorul preâncălzit în prealabil i 15-20 min.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu