3 aprilie 2013

Focaccia

FOCACCIA


                                                                     Aluat

250 ml apa
25  ml ulei măsline/1 lingură 
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
făină cât cuprinde
10 g drojdie
ceapa 
masline negre sau verzi
Ulei de măsline pentru uns
         
         Într-un bol amestecăm  apa călduță cu zahărul, drojdia  și uleiul apoi completăm cu faina și sarea.
          Frământăm aluatul și îl lăsăm la crescut 30 min.
          Odată crescut aluatul,  ungem cu ulei  o tavă apoi intindem aluatul pe toata suprafața. Lasam 30 min la crescut apoi apasam cu  vârful degetelor , practic facem niște găuri si stopim cu ulei de masine peste tot .
         Presaram sare mare  ,ceapa făcută în prealabil in tigaie cu putin ulei si vin alb si masline, sau sos de roșii ce doriți dumneavoastră. 
        Dăm la cuptorul preâncălzit în prealabil i 15-20 min.
                                       Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu