22 aprilie 2013

CROISANTE  CU CIOCOLATA DE CASA


                                                                   Ingrediente:

450-500g faina
1 lingura de zahar
o cana de apa(250 ml)
1/2 lingurita sare
 linguri lapte
100 ml lapte
125g  unt sau margarina la temperatura camerei
25 g drojdie
200 g unt rece
1 ou pentru uns

                 Framantam aluatul din toate ingredientele mai putin untul rece si oul. Intindem  o foaie mai mare si cat de cat dreapta,o impachetam in trei si dam la rece 5 min dupa care repetam din nou ,intindem foaia impachetam si dam la rece,facem de 3-4 ori.Separat intre doua bucati de folie intindem untul rece pana formam o foaie putin grosuta si uniforma si dam la rece.
      Scoatem aluatul din frigidet intindem foaia bine ,adaugam foaie de unt deasupara,fara folie:),impachetam in trei si intindem din nou o foaie care o inpachetam si dam iar la rece cateva minute.
     Scoatem si formam croisantele ,punem ciocolata si lasam la crescut. Ungem cu ou si dam la cuptorul preincalzit 20-25 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu