CROISANTE CU CIOCOLATA DE CASA
Ingrediente:
450-500g faina
1 lingura de zahar
o cana de apa(250 ml)
1/2 lingurita sare
linguri lapte
100 ml lapte
125g unt sau margarina la temperatura camerei
25 g drojdie
200 g unt rece
1 ou pentru uns
Framantam aluatul din toate ingredientele mai putin untul rece si oul. Intindem o foaie mai mare si cat de cat dreapta,o impachetam in trei si dam la rece 5 min dupa care repetam din nou ,intindem foaia impachetam si dam la rece,facem de 3-4 ori.Separat intre doua bucati de folie intindem untul rece pana formam o foaie putin grosuta si uniforma si dam la rece.
Scoatem aluatul din frigidet intindem foaia bine ,adaugam foaie de unt deasupara,fara folie:),impachetam in trei si intindem din nou o foaie care o inpachetam si dam iar la rece cateva minute.
Scoatem si formam croisantele ,punem ciocolata si lasam la crescut. Ungem cu ou si dam la cuptorul preincalzit 20-25 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu