3 aprilie 2013

TORT INIMIOARA


                                                          INGREDIENTE:

10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
vanilie
esenta rom
rasatura lamaie,portocala
colorant rosu
 putina sare 

Crema:
500ml lapte
o budinca cu gust de capsuni
100 gr margarina
5 linguri de zahar
vanilie
3-4 linguri faina

Sirop:
200ml apa
esenta de rom
zahar dupa gust

Decor :
300 ml frisca
bilute argintii
 capsuni

Glazura:
gelatina cu gust de fructe de padure preparata dupa prospect

               Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu zaharul iar  galbenusurile cu un vf  de cutit de sare.Incorporam galbenusurile in albusuri,adaugam romul,vanilia ,rasatura de lamaie, portocala,colorantul rosu si omogenizam bine iar la final adaugam faina pe rand.
Pregatim o tigaie in forma de inima cu hartie de copt ,turnam compozitia si dam la cuptor 30 min,160 gr..pana la proba cu scopitoarea.Lasam sa se raceasca si taie in 3 straturi.
               Intre timp punem pe foc laptele,zaharul,margarina  si budinca,cand da in fierbere adaugam faina in vant  si invartim permanent sa nu se formeze cocoloase.La final punem esenta de vanilie,mutam intr-un bol si lasam sa se raceasca.
               Zbatem frisca ,pregatim capsunile  pentru decor.
Taiem blaturile,insiropam bine ornam cu crema,cu sau fara fructe,decoram cu frisca si capsuni si turnam glazura.Dam la rece cateva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu