TORT INIMIOARA
INGREDIENTE:
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
vanilie
esenta rom
rasatura lamaie,portocala
colorant rosu
putina sare
Crema:
500ml lapte
o budinca cu gust de capsuni
100 gr margarina
5 linguri de zahar
vanilie
3-4 linguri faina
Sirop:
200ml apa
esenta de rom
zahar dupa gust
Decor :
300 ml frisca
bilute argintii
capsuni
Glazura:
gelatina cu gust de fructe de padure preparata dupa prospect
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu zaharul iar galbenusurile cu un vf de cutit de sare.Incorporam galbenusurile in albusuri,adaugam romul,vanilia ,rasatura de lamaie, portocala,colorantul rosu si omogenizam bine iar la final adaugam faina pe rand.
Pregatim o tigaie in forma de inima cu hartie de copt ,turnam compozitia si dam la cuptor 30 min,160 gr..pana la proba cu scopitoarea.Lasam sa se raceasca si taie in 3 straturi.
Intre timp punem pe foc laptele,zaharul,margarina si budinca,cand da in fierbere adaugam faina in vant si invartim permanent sa nu se formeze cocoloase.La final punem esenta de vanilie,mutam intr-un bol si lasam sa se raceasca.
Zbatem frisca ,pregatim capsunile pentru decor.
Taiem blaturile,insiropam bine ornam cu crema,cu sau fara fructe,decoram cu frisca si capsuni si turnam glazura.Dam la rece cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu