6 aprilie 2013

PROFITEROL


                                                                    Ingrediente:

Pasta
200 ml apa
170 g faina
100 g margarina sau unt
un varf cutit sare
1 lingura zahar
4-5 oua

                        Punem apa,margarina,zaharul si sarea pe foc la topit.Dupa ce s a topit bine dam olita de pe foc si adaugam toata faina odata si omogenizam bine.Mutam pe foc pana vedem ca se prinde de oala compozitia apoi mutam in mixer si adaugam cate un ou pe rand.

Crema ciocolata:
200 ml frisca lichida
200 ml lapte
200 g  ciocolata amara

                        Frisca lichida si laptele le punem pe foc  cateva minute.Dam deoparte si adaugam ciocolata bucati si invartim pana se omogenizeaza bine.Lasam la rece.

Crema:
un plic de crema  de vanilie facut cu indicatiile de pe plic

sau

Crema de vanilie facuta in casa
3 galbenusuri
6 linguri zahar
3 linguri  faina
esenta vanilie
1/2 lapte

               Laptele cu esenta le punem pe foc ,separat batem galbenusurile cu zaharul pana se dubleaza compozitia.Turnam cate putin lapte in compozitia de galbenusuri invartind mereu pana incorporam tot laptele.Mutam la foc mic pana se ingroasa adaugand in vant faina.

Decoram cu nuca de cocos daca vrem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu