3 aprilie 2013

Prăjitură cu cremă de ciocolată




                                                                Ingrediente:

7 oua
7 linguri zahar
7  linguri faina 
 vanilie
rasatura de la o lamaie
un vf de sare
2 linguri apa

 Crema
250 g unt sau margarina la temperatura camerei
300 gr zahar vanilat
5 linguri lapte
2 linguri cacao sau 50 g ciocolata topita

Decor
100 g ciocolata 
2 linguri ulei
50 g margarina sau unt
alune 

             Separați ouale,albusul il mixați spuma cu zaharul si apa, galbenusurile cu un varf de sare.Încorporați galbenusurile in albusuri,apoi adăugați vanilia,rasatura de lamaie iar la final faina.
   Coaceti 4 foi pe rand  la cuptorul preincalzit la 160 °.
       Separat pregătiți crema.Puneți zaharul vanilat(daca puneți cacaua amestecați)  in mixer,adăugați untul,ciocolata topita si mixați foarte bine,pe parcurs adăugati cate o lingura de lapte pana devine crema pufoasa.
     O puneți intr-un bol si acoperiți cu folie transparenta.
Pregătiți glazura: margarina si uleiul le puneți la topit la foc mic până se topește toată margarina apoi stingeți focul și adăugați ciocolata.  Omogenizati bine.
   Decoram cu alune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu