17 octombrie 2022

Focaccine cu rozmarin și sos de roşii


     Ingrediente:

250ml apa călduță 
250 ml lapte călduț
3 linguri ulei de măsline 
25 g drojdie proaspătă 
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr 
sare mare
rozmarin 
sos de roșii amestecat cu o linguriță busuioc
făină cât cuprinde (~700g)


         Punem într-un bol apa,laptele , drojdia,zahărul și uleiul și amestecăm, apoi încorporăm  făina și sarea . 
         Frământăm bine aluatul, îl acoperim cu un prosop sau folie transparentă și îl lăsăm la crescut pentru 30 minute.
          Odată crescut aluatul  întindem o foaie de 1 cm și cu o formă rotundă sau un pahar formăm cercuri. Ungem o tavă cu ulei și le așezăm câte 3-4 pe rand , trebuie să aibă o distanța de 2 cm pentru ca le vom lăsa ulterior 15 min la crescut din nou.  Apăsăm cu degetele pe fiecare bucată în parte ,le ungem cu ulei și punem câte o linguriță de sos de roșii  sau rozmarin, sare mare  .
         Încălzim cuptorul în prealabil la 180 ° ,punem grătarul pe mijloc și le dăm la cuptor 15 minute.  Odată scoase le ungem cu ulei de măsline.
                                         Poftă bună! 
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu