250ml apa călduță
250 ml lapte călduț
3 linguri ulei de măsline
25 g drojdie proaspătă
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
sare mare
rozmarin
sos de roșii amestecat cu o linguriță busuioc
făină cât cuprinde (~700g)
Punem într-un bol apa,laptele , drojdia,zahărul și uleiul și amestecăm, apoi încorporăm făina și sarea .
Frământăm bine aluatul, îl acoperim cu un prosop sau folie transparentă și îl lăsăm la crescut pentru 30 minute.
Odată crescut aluatul întindem o foaie de 1 cm și cu o formă rotundă sau un pahar formăm cercuri. Ungem o tavă cu ulei și le așezăm câte 3-4 pe rand , trebuie să aibă o distanța de 2 cm pentru ca le vom lăsa ulterior 15 min la crescut din nou. Apăsăm cu degetele pe fiecare bucată în parte ,le ungem cu ulei și punem câte o linguriță de sos de roșii sau rozmarin, sare mare .
Încălzim cuptorul în prealabil la 180 ° ,punem grătarul pe mijloc și le dăm la cuptor 15 minute. Odată scoase le ungem cu ulei de măsline.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu