17.10.22

Spaghete chinezesti cu carne de porc și legume


 Ingrediente 

250g noodles 
300g pulpă de porc tăiată fâșii subțiri 
150 g legume chinezesti (pungă cumpărată)
2 căței de usturoi 
Ceapă verde
1/2 pahar vin roșu 
1 lingură Black soy sauce (sos de soia)
1 lingură Oyster sauce(sos de midii)
1 lingura Hoisin sauce (sos Hoisin)
4-5 linguri ulei pentru prajit
Sare /delikat 1 lingurița 
Piper
Fulgi de chilli (opțional)

          Într-un bol puneți sosurile câte o lingură din fiecare,carnea de porc și vinul si amestecați. 
          Lăsați la macerat 10 minute. Odată macerată curățați și tăiați usturoiul și îl puneți într-o tigaie la prajit împreună cu carnea de porc.
          După ce s-au prajit bine scoateți  carnea cu o paletă pe o farfurie iar în aceeași tigaie puneți legumele la prajit la foc iute, adăugați ulei dacă mai este nevoie.
         Odată prăjite legumele răsturnați carnea pregătita în prealabil   și condimentați cu sare și piper (chilli dacă doriti).
         Într-o oală puneți spaghetele chinezești la fiert 7-8 minute  apoi le mutați într-un bol cu apă rece. Încorporați pastele,  scurse,cu legumele și carnea și puneți pe aragaz din nou la foc iute amestecând mereu.
              Condimentați cu sare și piper dacă mai este nevoie și presărați puțină ceapă verde dacă aveți.  
                                   Poftă bună! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu