19 octombrie 2022

Pizza


 

Ingrediente 

300 ml apă călduță 

20 g drojdie 

1/2 linguriță zahăr 

1/2 linguriță sare

3 -4 linguri ulei

Făină cât cuprinde (~400,500g,cât cuprinde)

300 g sos de roșii ( busuioc, sare,2 linguri ulei)

Cașcaval, gorgonzola, mozzarella ...

Salamuri de care doriți 

Măsline,ciuperci

File de hamsii în sare (acciughe)

         Într-un bol puneți drojdia, apa și zahărul și amestecați până se dizolvă tot zahărul apoi adăugați o jumătate din făină și frământați. 

         Ulterior completați cu sare și restul de făină care a rămas. Stropiți cu ulei și continuați să frământați până se încorporează tot uleiul.

         Acoperiți bolul cu folie alimentară și un prosop și lăsați la crescut până își dublează volumul. Eu personal bag bolul în cuptorul cu microunde 😅😁 sau cuptorul normal, este ferit de curenți reci.

         Împărțiți aluatul în 4 bucăți   pentru 4 tăvi de pizza mari sau una,două pentru tava de cuptor .Eu fac rotunde pentru că le coc divers, cea în tava de copt o veți pregăti normal cu sos, brânză și salamuri și o dați la cuptorul preîncălzit la 180 ° până se rumenește bine.

         Varianta care o fac am văzut-o la un băiat pe internet și este super și se face foarte repede. 

         Puneți o tigaie pe foc sau  plita electrică la încălzit iar între timp întindeți foile de pizza cât să încapă în tigaie, ca mărime,  și le coaceți pe rând , verificați cu o paletă sa nu devină prea neagre. Le poziționați  apoi în tăvile de copt , fără foaie de copt, fără nimic.

 Le " împodobiți" 😄cu sos de roși, brânzeturi, salamuri, legume ce doriți  apoi le coaceți pe rând în cuptorul dat la maxim ,neventilat pe penultima treaptă de sus a aragazului , căldura să fie distribuită doar de sus .

         Le coaceți timp de 5 minute fiecare ,eu am cuptor electric la cuptorul pe gaz cred că trebuie făcute normal  pentru ca ea este deja coaptă în prealabil pe fund, la tigaie. 

                                   Poftă bună !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu