Ingrediente
2 kg de gogoșari
1 lingură de muștar
1 lingură piper boabe
1 borcan bulion 400g
3 linguri de oțet
1 pahar de apa
3 linguri de zahăr
200 ml ulei
1 lingură boabe de muștar
1 lingură sare
Pentru început pregătiți toți gogoșari, îi tăiati ,curățați, spălați și bineînțeles din nou tăiați 😄 dar de această dată fâșii subțiri. Pregătiți în prealabil un lighean mai mare cu apă, ulterior pe măsură ce sunt tăiați vor fi puși acolo.
Într-o oală mai mare pregătiți sosul din ingredientele scrise mai sus , toate odată 😃 și puneți pe foc sa dea câteva clocote, vreo 5 minute din momentul fierberii mai exact.
Adăugați gogoșari și lăsații pănă ajung la consistența dorită, mie îmi place mai dens dar nu uitați să-i mai învârtiți din când în când.
Turnați în borcanele sterilizate în prealabil când este fierbinte apoi asezati-le pe un prosop și le înveliți cu un alt prosop. Lasati-le sa se răcească bine apoi le mutați într-un loc întunecat și rece.
Sterilizarea borcanelelor o puteți face prin fierbere într-o oală cu apă, în cuptor ,la mașina de spălat vase sau dacă sunteți în pană de timp și aveți în casa, la microunde (puneți câte 4-5 borcane câte vă încap pe farfuria de sticlă dar sa nu se atingă între ele , 1 minut).
Este un sos minunat care poate fi folosit ca garnitură la foarte multe preparate.
Spor la treabă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu