17 octombrie 2022

Eclere


Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apă
  • 125 g unt/margarină
  • 175g făină (7 linguri pline)
  • puțină sare
          Punem laptele,apa,untul și sarea intr-o oală pe foc și lăsam pănă se topește tot untul apoi adăugăm toată făina odată.
         Învârtim pană compoziția se dezlipește de pe pereții oalei.
         Lăsăm la răcit și adăugăm pe rând ouăle amestecând bine după fiecare.Formăm eclerele pe o tavă și le dăm la cuptorul preâncălzit la 170  ° timp de 25-30 min.Nu se deschide cuptorul deloc primele 20 minute. 

 Crema de patiserie:

  • 500 ml lapte 
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat/bețișor de vanilie/praf de vanilie
  • esență de vanilie
  • 3 linguri de făină de grâu
  • puțină sare
                               Punem laptele pe foc cu 2 linguri de zahăr pline.Între timp mixăm gălbenușurile cu alte 2 linguri de zahăr (50g),adăugăm sarea ,esența,zahărul vanilat ,praful de budincă și făina .
          Omogenizăm bine și turnăm cateva linguri din laptele cald apoi transferăm compoziția în oală.
           Punem pe foc și învârtim pănă ajungem la consistența dorită.


    Decor:
200 g ciocolată cu lapte
sau Nutella 

                  Topim ciocolata cu untul  pe baie de abur și decorăm eclerele sau topim Nutella .

Le lăsăm la frigider cel puțin 2 ore.

                                                                                 Poftă bună!








 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu