Ingrediente:
- 5 ouă
- 125 ml lapte
- 125 ml apă
- 125 g unt/margarină
- 175g făină (7 linguri pline)
- puțină sare
Învârtim pană compoziția se dezlipește de pe pereții oalei.
Lăsăm la răcit și adăugăm pe rând ouăle amestecând bine după fiecare.Formăm eclerele pe o tavă și le dăm la cuptorul preâncălzit la 170 ° timp de 25-30 min.Nu se deschide cuptorul deloc primele 20 minute.
Crema de patiserie:
- 500 ml lapte
- 2 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat/bețișor de vanilie/praf de vanilie
- esență de vanilie
- 3 linguri de făină de grâu
- puțină sare
Omogenizăm bine și turnăm cateva linguri din laptele cald apoi transferăm compoziția în oală.
Punem pe foc și învârtim pănă ajungem la consistența dorită.
Decor:
200 g ciocolată cu lapte
sau Nutella
Topim ciocolata cu untul pe baie de abur și decorăm eclerele sau topim Nutella .
Le lăsăm la frigider cel puțin 2 ore.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu