19 octombrie 2022

Millefoglie cu cremă de patiserie si vișine




 Ingrediente 

2 foi foietaj
Vișine 


Crema de patiserie:

  • 700 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 3 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat/bețișor de vanilie/praf de vanilie
  • esență de vanilie
  • 3 linguri de făină de grâu
  • puțină sare
          Coacem foile de foietaj pe rând în cuptorul preâncălzit la 170°.

Crema
          
          Într-o oală puneți laptele pe foc și adăugați zahărul.
         Între timp  într-un bol mixați gălbenușurile cu alte 2 linguri de zahăr (50g),adăugați  sarea , esența, zahărul vanilat , făina  și praful de budincă și o jumătate de cană (un polonic) din laptele cald, apoi omogenizați bine.
         Transferați compoziția peste lapte și învârtiti pănă ajungeți la consistența dorită. 
         Pregătiți visinile și le încorporați în cremă. Decorati cum doriți și presărați zahăr pudră. Formați tortul și dați-l la rece.


                                                 
          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu