Clătite
500 ml apa minerală
2 ouă
Un praf de piper
Un praf de sare
1/2 linguriță busuioc
Compoziția cu carne
500 g carne tocată
1 cățel de usturoi
1 lingură de bulion
Pătrunjel verde
Ardei rosu
Ceapa verde/albă
Sare,piper
1/2 pahar vin roșu
Cașcaval/mozzarella ce doriți
Pentru clătite amestecați toate ingredientele și le coaceți în tigaia unsă cu ulei. Eu personal îmbib puțin ulei pe un șervețel și șterg tigaia când văd că începe sa se prindă clatita😄.
Între timp pregătiți o tigaie cu putin ulei si puneți carnea la prăjit, dacă aveți vreun cârnăcior proaspet mai bun iese,îl scoateți din maț și amestecați cu carnea tocată.
După ce s-a prăjit puțin adăugați vinul ,,pătrunjelul, legumele , bulionul și condimentați. Lăsați pe foc până compoziția scade bine.
Formați clătitele de această dată cu carne și brânză pe mijloc ,nu ciocolată 😆 și le așezați într-o tavă unsa cu ulei sau cu foaie de copt.
Dați la cuptor 10-15 minute ,apoi presărați parmigiano dacă aveți prin casa sau cașcaval sau nimic😅.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu