17 octombrie 2022

Pizza





     Ingrediente:

250ml apa călduță 
250 ml lapte călduță (apa)
3 linguri ulei de măsline 
25 g drojdie proaspătă 
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr 
sare 
legume
cașcaval, mozzarella, gorgonzola ce doriți dumneavoastră 
salamuri
măsline 
sos de roșii amestecat cu o linguriță busuioc
făină cât cuprinde (~700g)


         Punem într-un bol apa,laptele , drojdia,zahărul și uleiul și amestecăm, apoi încorporăm  făina și sarea . 
         Frământăm bine aluatul, îl acoperim cu un prosop sau folie transparentă și îl lăsăm la crescut pentru 30 minute.
          Odată crescut împărțim aluatul în mai multe bucăți, de mărimea unui pumn să fie bucata. Eu personal pentru copt m-am inspirat de la cineva de pe internet și sunt foarte mulțumită practic întind foaia pentru pizza, pun în prealabil pe foc o tigaie și așez foaia de pizza pănă se rumenește pe fund, undeva la 3-4 minute. Pregătesc așa toate bucățile și le transfer în tigăile rotunde pentru pizza( pentru cuptor) , apoi pun câte 2 linguri pe fiecare de sos de roșii , brânză, cașcaval și ce  produse doresc eu.
          Odată pline cu de toate dăm cuptorul la puterea maximă, al meu 220°, grătarul pus pe penultima treaptă , neventilat (la cuptoare electrice) ,programul căldurii sa fie distribuit de sus. Le lăsăm  pănă se rumenesc bine ~ 5 minute.
          
                                         Poftă bună! 
        









 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu