Ingrediente
2 foi foietaj
Căpșuni
100 ml frișcă
Crema de patiserie:
- 700 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat/bețișor de vanilie/praf de vanilie
- esență de vanilie
- 3 linguri de făină de grâu
- puțină sare
Coacem foile de foietaj pe rând în cuptorul preâncălzit la 170°.
Crema
Într-o oală puneți laptele pe foc și adăugați zahărul.
Între timp într-un bol mixați gălbenușurile cu alte 2 linguri de zahăr (50g),adăugați sarea , esența, zahărul vanilat , făina și praful de budincă și o jumătate de cană (un polonic) din laptele cald, apoi omogenizați bine.
Transferați compoziția peste lapte și învârtiti pănă ajungeți la consistența dorită.
Mixați frișca pentru decor și pregătiți căpșunile. Formați tortul și dați-l la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu