27 octombrie 2022

Ragu bolognese


 Ingrediente pentru ragu:


1 kg carne tocata porc si vita
2 carnati proaspeti
3 cepe 
3 morcovi 
1 bucata țelină 
4 catei de usturoi
1/2 pahar de vin rosu/alb
1 l suc de rosii 
2 linguri bulion 
sare,piper
1 foaie de dafin

                 Tăiem ceapa și usturoiul ,morcovul il dăm pe razatoare,  țelina tăiată mic și punem într-o oala mai înaltă la prajit .Adăugăm carnea tocată ,cârnații scosi în prealabil de pe maț și lăsam pe foc până se prajesc puțin.
               Turnăm vinul și lăsăm până se evapora apoi adăugăm sosul de roșii,bulionul,foaia de dafin și condimentam cu sare și piper .Lăsăm la foc mic până scade foarte bine (1-1,5 ore, în funcție de consistența dorită).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu