17.10.22

Dulceață de prune


  Ingrediente:

3 kg prune 
3 kg zahăr 
1 pahar de apa (200ml)

       Spălăm și curățim de sâmburi toate prunele.
       Între timp punem zahărul cu paharul de apă într-o oală la foc potrivit și învârtim până se topește tot zahărul. Lăsăm sa dea un clocot, două și adăugăm prunele. Când ajunge începe să fiarbă dăm focul la mic apoi controlăm și mai 
învârtim din când în când. 
      Pentru a proba dulceață eu personal pun apă într-un pahar și scurg cu lingura o picătură, două de dulceață. Dacă nu se dizolva atunci ea este gata. Pentru a face majiun lăsați sa scadă dulceață mai mult. Eu nu pun conservanți. 
     Pregătiți borcanele în prealabil,  sunt mai multe variante; prin fierbere, la cuptorul cu microunde dar să nu se atingă între ele, la masina de spălat vase.
     Umplem borcanele pe rând ,le acoperim cu un prosop și le lăsam până se răcesc bine.
     Le punem la loc întunecat și rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu