Ingrediente
500 g carne de porc
rădăcinoase (țelină, morcov,păstârnac,pătrunjel)
1/2 ardei roșu,galben ,verde
leuștean ,pătrunjel verde
1 lingură orez
1 lingură de făină
1 ou
ceapă
piper
sare/delikat
2 cartofi
fidea
2 roșii tăiate cuburi
Pregătiți perișoarele din carne,orez ,sare,piper,pătrunjel ,o lingură de făină, un ou amestecați și formați bile nu prea mari😅.
Într-o oală puneți la fiert legumele spălate, curățate, tăiate în prealabil cuburi mici. După 15 minute adăugați perișoarele și lăsați, -le sa fiarbă bine. Gustați din când în când câte una pentru a controla dacă au fiert dar nu le mâncați pe toate 🤣.
La final adăugați fideaua și mai fierbeți 2-3 minute.
Condimentați cu sare și piper și presărați leuștean și pătrunjel.
Poftă bună!
Acum vă povestesc cum procedez eu 😄 cu legumele pentru ciorbe. Îmi cumpăr câte un kg din fiecare ,ceapă, ardei 3 culori ,morcov , pastarnac, țelină verde și o rădăcină de țelină, rădăcină de pătrunjel și pătrunjel verde, leuștean, mărar (la borșuri),roșii, cartofi nu pun pentru că devin negri și sunt cancerigeni după cum știam 😅 și mă pun pe treabă, sper că nu am uitat ceva. Stau câteva ore și le spăl, le curăț și le tai cuburi. Le pun pe toate într-un lighean mare le amestec și îmi formez destule pungi pentru o porție de ciorbă și le bag în congelator.
Când am nevoie scot punga e voila😄😅🤣,simplu și cu toate ingredientele pentru ciorbă mereu în casă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu