19.10.22

Mâncărică de cartofi


Ingrediente 

3 pulpe
500 g cartofi
1 ceapă 
1 morcov
1 roșie 
Sare/delikat 
Piper
2 foi de dafin
Pătrunjel
Ceapă verde (opțional)
1 lingură bulion
1 lingură făină 

       Într-o oală puneți la fiert pulpele curățate și spălate în prealabil și îndepărtați spuma acumulată. 
       Între timp spălați, curățați și tăiați legumele cuburi mici.
       După 20 minute de fiert adăugați legumele în oală ,bulionul,foile de dafin și condimentați cu sare și piper și lăsați în continuare pe foc până legumele sunt facute.Dacă mâncărica nu este prea densa luați un polonic de lichid și amestecați cu o lingură de făină într-un bol separat si turnați în oală. Lăsați sa fiarbă încă 5 minute .
       Presărați pătrunjel,  ceapă verde și condimentați dacă mai este nevoie.
                                   Poftă bună! 
       


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu