TORT EMMA-RAISA
Ingrediente:
10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri faina
coaja rasa de lamaie,portocala
esenta de vanilie,rom
putina sare
1 lingura cacao
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le mixam spuma cu zaharul,galbenusurile cu sarea.Incorporam compozitiile,adaugam esentele si coaja de lamaie,portocala iar la final faina pe rand,câte o lingura .
Turnam 2/3 din compozitie intr o tava si dam la cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea.Cealalta parte de compozitie o amestecam cu o lingura de cacao si o coacem separat.
Crema de vanilie:
1 pachet de crema de vanile facut dupa prospect
100 ml frisca batuta spuma
Amestecam crema de vanilie cu frisca si dam la rece.
Crema de mascarpone:
1 cutie mascarpone
100 ml frisca lichida batuta spuma
esenta de rom
100 g zahar vanilat
2 galbenusuri(optional)
Mixam mascarponele cu zaharul,adaugam frisca batuta spuma si esenta de rom.Omogenizam bine si dam la rece.
Sirop:
200 ml apa
esenta de rom
50 g zahar
Insiropam blaturile bine punem pe rand cremele si decoram cu pasta de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu