14 iunie 2014

Tort Emma

TORT EMMA-RAISA




                                                                           Ingrediente:

10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri faina
coaja rasa de lamaie,portocala
esenta de vanilie,rom
putina sare
1 lingura cacao

                   Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le mixam spuma cu zaharul,galbenusurile cu sarea.Incorporam compozitiile,adaugam esentele  si coaja de lamaie,portocala iar la final faina pe rand,câte o lingura .
                   Turnam 2/3 din compozitie intr o tava si dam la cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea.Cealalta parte de compozitie o amestecam cu o lingura de cacao si o coacem separat.


Crema de vanilie:

1 pachet de crema de vanile facut dupa prospect
100 ml frisca batuta spuma

                Amestecam crema de vanilie cu frisca si dam la rece.

Crema de mascarpone:

1 cutie mascarpone
100 ml frisca lichida batuta spuma
esenta de rom 
100 g zahar vanilat
2 galbenusuri(optional)

                 Mixam mascarponele cu zaharul,adaugam frisca batuta spuma si esenta de rom.Omogenizam bine si dam la rece.

Sirop:
 200 ml apa
esenta de rom
50 g zahar

                    Insiropam blaturile bine punem pe rand cremele si decoram cu pasta de zahar.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu