7 iunie 2014

Tort VALENTINE'S DAY

TORT VALENTINE 'S DAY


                                                                      Ingrediente:

10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
coaja de lamaie,portocala
esenta de rom,vanilie
dulceata de capsuni
cacao

Crema
250 g mascarpone
100 gr zahar vanilat
esenta de rom
100 ml frisca lichida

Sirop
300 ml apa
esenta de rom
100 g zahar

Decor
ciocolata
capsuni
500 ml frisca lichida



                 Separam galbenusurile de albusuri,albusurile le mixam bine cu zaharul iar galbenusurile cu putina sare.Incorporam compozitiile ,adaugam esentele si coaja de lamaie iar la final faina putin cate putin.
                 Turnam o jumatate din compozitie in strat subtire intr-o tava mai mare si restul amestecam cu 2 linguri de cacao.Dupa ce s a copt impartim foaia de pandispan in 4 fasii insiropam,ungem cu dulceata si rulam pana terminam foie.Coacem si blatul de cacao,il taiem  in doua parti.

                Pregatim crema de mascarpone intre timp.Mixam frisca apoi mascarpone cu zaharul vanilat,unim compozitiile,adaugam esenta de rom si dam la rece.
               Pregatim siropul la foc mic,apa cu zaharul pana se topeste ,apoi romul.
  

Asamblam tortul.decoram cu frisca,ciocoata si capsuni.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu