28 septembrie 2013

PRĂJITURĂ CU MOUSSE DE PIERSICI


                                                                      Ingrediente:

6 ouă
6 linguri de faină
 6 linguri de zahăr
coaja rasa de la 1/2 portocala
un varf de cutit de sare

                   Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu zaharul iar galbenusurile cu un varf cutit de sare.Incorporam cele doua compozitii,adaugam coaja de portocala iar la final faina pe rand.
                   Dam la cuptorul preincalzit 25-30 min pana la proba cu scobitoarea.Cand s-a racit taiem blatul in doua parti.


Mousse de piersici:

3 piersici mari
250 ml frisca batuta bine 
10 gr gelatina
4-5 linguri apa
vanilie

          Spalam,curatam de coaja piersicile si le taiem cuburi mici.Frisca o mixam bine si o dam la rece.Gelatina o punem in apa si o lasam 10 minute dupa care o punem pe baie de aburi pana se topeste in intregime.
   Icorporam piersicile in frisca, adaugam vanilia apoi gelatina putin cate putin pana si invartim pana se omogenizeaza tot.
         
Decoram cu zahar vanilat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu