2 februarie 2014

OREZ CU SPANAC SI PUI


                                                                         Ingrediente:


1 pui intreg
150 g orez
1 morcov
4 cuburi de spanac congelat
sare,piper 
1 cubulet maggi
apa
2 linguri parmezan
1 ceapa
1 catel de usturoi
1/2 vin alb
5 linguri de lapte
50 g de margarina


                      Puiul curatat si spalat bine,il ungem cu un sos facut din usturoi pisat,sare,piper,cimbru,oregano,ulei masline il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,putin ulei ,apa si vin si dam la cuptor acoperit cu aluminiu pana se rumeneste foarte bine.
                      Spanacul il punem intr-0 tigaie cu usturoiul pisat,sare ,piper si lasam 2 -3 minute la foc mic.Intre timp taiem ceapa,radem morcovul   si le punem la prajit adaugam vinul ,lasam 2-3 minute apoi adaugam orezul si supa(facuta din 2 pahare de apa si cubul maggi).Condimentam cu sare si piper.
                            Spre final adaugam spanacul, parmezanul lapte si margarina,
invartim bine si acoperim.
                             Pe o farfurie taiem puiul in doua punem orez si presaram parmezan.
                                   





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu