OREZ CU SPANAC SI PUI
Ingrediente:
1 pui intreg
150 g orez
1 morcov
4 cuburi de spanac congelat
sare,piper
1 cubulet maggi
apa
2 linguri parmezan
1 ceapa
1 catel de usturoi
1/2 vin alb
5 linguri de lapte
50 g de margarina
Puiul curatat si spalat bine,il ungem cu un sos facut din usturoi pisat,sare,piper,cimbru,oregano,ulei masline il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,putin ulei ,apa si vin si dam la cuptor acoperit cu aluminiu pana se rumeneste foarte bine.
Spanacul il punem intr-0 tigaie cu usturoiul pisat,sare ,piper si lasam 2 -3 minute la foc mic.Intre timp taiem ceapa,radem morcovul si le punem la prajit adaugam vinul ,lasam 2-3 minute apoi adaugam orezul si supa(facuta din 2 pahare de apa si cubul maggi).Condimentam cu sare si piper.
Spre final adaugam spanacul, parmezanul lapte si margarina,
invartim bine si acoperim.
Pe o farfurie taiem puiul in doua punem orez si presaram parmezan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu