2 februarie 2014

ZEPPOLE (PRAJITURI CU CREMA DE VANILIE)


                                                                      Ingrediente:

Pentru gogosele:

400ml apa
400 g margarina
16 linguri faina 00
vanilie
un varf de sare
8 oua




Crema:
600 ml lapte
100 ml apa
 100 g margarina
150 g zahar
vanilie
6-7 linguri de faina(pana ajunge la consistenta dorita)

Decor:
zahar vanilat
ciocolata
dulceata din fructe de padure

                Facem gogoselele.Punem apa cu margarina la foc pana se topeste,adaugam un varf de sare apoi dam deoparte si adaugam toata faina odata.Mutam din nou olita pe foc ,adaugam vanilia si invartim pana se desprinde bine de pe peretii oalei compozitia.
                 Punem compozitia intr-un caston mai mare si adaugam ouale pe rand.Formam gogosele si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade 25-30 minute.


             Intre timp ne apucam de crema.Punem laptele,apa ,margarina si zaharul intr-o olita la foc.Cand s-a topit margarina adaugam faina in vant. La final punem vanilia si omogenizam tot.Acoperim si dam la rece.
         Umplem gogoselele cu crema  si le decoram cu ciocolata,zahar vanilat si dulceata.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu