10.3.23

Mucenici moldovenești

 


Ingrediente 

1 cub de drojdie (42g)

6 linguri de zahăr 

2 plicuri zahăr vanilat

1 ou intreg + 1 gălbenuș 

200g smântână grasă 

200 ml lapte călduț 

100 g unt topit

Esența de rom, vanilie

Coaja rasă de la 1/2 de lămâie și portocală 

Făină cât cuprinde (~600-700g)

1 ou pentru uns sfinții 


Decor

Nucă 

Miere de albine


Sirop

500 ml apă

Esența de vanilie

1 plic zahăr vanilat

Coaja rasă de lămâie și portocală 

3 linguri zahăr 

           Frământați un aluat din toate ingredientele apoi îl lăsați la crescut până își dublează volumul. Formați mucenicii și așezații într-o tavă cu foaie de copt și lăsații încă 20 minute la crescut acoperindu-i cu un prosop. 

Ungeți mucenicii cu ou și dații la cuptorul preîncălzit la 170°până se rumenesc bine.

           Pregătiți siropul și înmuiați pe rând mucenicii  de 2-3 ori odată ce s-au răcit apoi îi ungeți cu miere de albine și presărați nucă din abundența. 

                          Poftă bună! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu