Ingrediente
1 cub de drojdie (42g)
6 linguri de zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 ou intreg + 1 gălbenuș
200g smântână grasă
200 ml lapte călduț
100 g unt topit
Esența de rom, vanilie
Coaja rasă de la 1/2 de lămâie și portocală
Făină cât cuprinde (~600-700g)
1 ou pentru uns sfinții
Decor
Nucă
Miere de albine
Sirop
500 ml apă
Esența de vanilie
1 plic zahăr vanilat
Coaja rasă de lămâie și portocală
3 linguri zahăr
Frământați un aluat din toate ingredientele apoi îl lăsați la crescut până își dublează volumul. Formați mucenicii și așezații într-o tavă cu foaie de copt și lăsații încă 20 minute la crescut acoperindu-i cu un prosop.
Ungeți mucenicii cu ou și dații la cuptorul preîncălzit la 170°până se rumenesc bine.
Pregătiți siropul și înmuiați pe rând mucenicii de 2-3 ori odată ce s-au răcit apoi îi ungeți cu miere de albine și presărați nucă din abundența.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu