Ingrediente
250 g orez
500 g ciuperci
200 g creveți congelați sau proaspeți
Sare/delicat
Piper
Sos de soia, sos hoisin, sos de scoici
1/2pahar de apă
1 lingură de amidon
2 căței de usturoi
Ceapă verde/pătrunjel/varză Pak Choi
Curățați, spălați și uscați cu un șervețel creveți.
Orezul il fierbinți în apă apoi îl băgați sub jetul de apă rece și învârtiți încet până se răcește,după care îl scurgeți, îl condimentați cu sare ,piper și îl așezați pe un platou.
Ciupercile le curățați, tăiați fâșii subțiri și le puneți la prăjit într-o tigaie cu usturoiul mărunțit.
Într-un bol amestecați o lingură de sos de soia, una de hoisin,una de scoici , apa și amidonul . Odată prăjite ciupercile turnați sosul în tigaie și învârtiți până sosul format se îngroașă. Condimentați dacă mai este nevoie cu sare și piper(sosul de scoici este destul de sărat) și închideți focul.
Dacă sosul este puțin sărat adăugați puțină apă. Puneți ciupercile peste orez în platou sau le lăsați separat pentru a le putea încălzi.
Presărați ceapă verde ,pătrunjel, varză chinezească ce aveți prin casă.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu