TĂVALITA CU NUCĂ DE COCOS,ALUNE ȘI NUCĂ
Ingrediente:
4 oua
4 linguri de ulei
4 linguri zahar
100 ml lapte
200 gr faina
coaja rasa de lamaie
1 lingurita praf de copt
Sos ciocolata:
150 gr zahar
un pachet margarina
5 linguri lapte
esenta rom
2 lg cacao
Eu personal am facut crema direct cu ciocolata,margarina si lapte.
Decor:
nuca de cocos
nuca macinata
alune macinate
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu zaharul,galbenusurile cu un varf de sare si ulei.Incorporam compozitiile,adaugam coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt in .
Dam la cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea.
Intre timp pregatim sosul de ciocolata.Punem margarina,zaharul si laptele pe foc pana se topeste apoi adaugam cacaua si esenta.
Taiem blatul in mai multe patratele ,dam prin sosul de ciocolata apoi prin nuca de cocos,alune,nuca macinata la alegere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu