22 noiembrie 2013

TORT CU CREMA DE PISTACHE SI CIOCOLATA



                                                                       Ingrediente:

Blat:
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
esenta de vanilie,rom
coaja rasa de lamaie,portocala
putina sare

                       Separam galbenusurile de albusuri,galbenusurile le amestecam cu putina sare,albusurile cu zaharul.Incorporam compozitiile,adaugam esentele  iar la final faina pe rand.Mixam foarte bine .
                        Punem hartie de copt intr o tava ,turnam copozitaia si dam la cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea:).
Cand s a racit taiem blatul in trei.


Crema:
250 g de pistache macinate
700 ml  lapte
100 g zahar
3 galbenusuri
100 g amidon de porumb

                      Incalzim laptele si l dam deoparte.Zbatem ouale cu zaharul pana se dubleaza compozitia si se topeste zaharul,adaugam amidonul apoi cateva linguri de lapte caldut si turnam toata compozitia in olita cu lapte.Omogenizam bine,adaugam si compozitia de pistache si dam la foc invartind permanent pana ajunge la consistenta dorita.
                       Acoperim cu folie transparenta si dam la rece.


Sirop:

200 ml apa
100 g zahar
esenta de rom

             Amestecam toate ingredientele si insiropam pe rand blaturile.

Crema de ciocolata:
100 gr unt
250 gr ciocolata
100 ml lapte
5 gr de  gelatina

                   Punem untul cu laptele la topit si patratelele de ciocolata.Gelatina o punem  cu 3 linguri de lapte la inmuiat apoi pe baie de abur si o amestecam in crema de ciocolata .Lasam sa se raceasca.
                    
Purcusii sunt facuti din pasta de zahar.Baretele de ciocolata cumparate din comert.

Asamblam tortul si l dam la rece pana a doua zi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu