30 noiembrie 2013

TORT SAH


                                                                          Ingrediente:

9 oua
9 linguri zahar
9 linguri faina
coaja rasa de lamaie,portocala
esenta vanilie,rom
putina sare


              Separam albusurile de galbenusurile,albusurile le batem spuma cu zaharul,galbenusurile cu sarea.Incorporam ambele compozitii,adaugam rasatura de lamaie,portocala,esentele iar la final faina pe rand.
               Dam la cuptorul preincalzit blatul normal,30-35 min dupa care il taiem in doua.



Siropul:
200 ml apa
100 g zahar
esenta de rom
                
               Punem pe foc apa cu zaharul pana se topeste isr la sfarsit esenta.Lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie:
500 ml lapte
3 linguri zahar
125 g margarina sau unt
esenta de vanilie 
2-3 linguri faina/amidon de porumb

               Punem laptele la fier cu margarina si zaharul,dupa ce s-a topit adaugam faina in vant si invartim permanent pana ajunge la consistenta dorita.La final dam de pe foc si adaugam esenta,omogenizam bine si lasam sa se raceasca.


Crema de ciocolata:
500 ml lapte
3 linguri zahar
125 g margarina sau unt
esenta de vanilie ,rom
2-3 linguri faina
100 g ciocolata taiata bucati

               Punem laptele la fier cu margarina si zaharul,dupa ce s-a topit adaugam faina in vant si invartim permanent pana ajunge la consistenta dorita.La final dam de pe foc si adaugam esenta si ciocolata,omogenizam bine si lasam sa se raceasca.
               Insiropam blaturile punem crema si decoram cu pasta de zahar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu