1 februarie 2016

Auguri GEORGEO

AUGURI GIORGIO!!!


Ingrediente:

Blat:

14 oua
14 linguri de zahar
14 linguri de faina
esenta de vanilie
coaja rasa de portocala,lamaie
un praf de sare

                  Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le mixam bine cu zaharul iar galbenusurile cu un praf de sare.Incorporam compozitiile, adaugam pe rand faina, esenta si coaja rasa de portocala,lamaie.
                  Impartim compozitia in trei parti egale si coacem foile in cuptorul preincalzit la 170 grade ,20-25 min pana la proba cu scobitoarea.

Crema de mascarpone:

2 cutii mascarpone
esenta de rom
100 g zahar vanilat
100 ml frisca mixata
  
                Amestecam mascarpone cu esenta de rom si zaharul vanilat apoi adaugam frisca si omogenizam bine.Dam la rece.

Crema pasticcera:

3 galbenusuri
500 ml lapte
100 g zahar
3 linguri de zahar
3-4 linguri faina
esenta de vanilie

                  Punem la incalzit laptele cu zaharul pana se topeste  si il dam deoparte.
                  Frecam galbenusurile spuma cu zaharul si esenta de vanilie ,adaugam  100 ml de lapte caldut ,omogenizam apoi punem pe rand faina si invartim pana se incorporeaza totul foarte bine.
                  Turnam galbenusurile in lapte,dam la foc si invartim pana ajunge la consistenta dorita,acoperim cu folie transparenta si dam la rece.

Sirop:

300ml apa
esenta de rom
3 linguri zahar
1 lingura sirop de trandafiri

                  Punem apa la foc cu zaharul pana se topeste apoi adaugam esenta de rom si siropul de trandafir.

 Decor:

400 ml frisca mixata
pasta de zahar

                  Montam,insiropam si decoram tortul.






                 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu