1 februarie 2016

TORT REVELION 2015


Ingrediente:

Blat:
16 oua
16 linguri de zahar
16 linguri de faina
esenta de vanilie,rom
coaja rasa de la o lamaie ,portocala
un praf de sare
colorant verde

                Separam galbenusurile de albusuri,albusurile le batem bine cu zaharul,galbenusurile cu un praf de sare.Incorporam compozitiile ,adaugam faina pe rand,esentele si coaja de lamaie,portocala.
                Impartim compozitiile in jumatate iar una din ele punem colorant verde si omogenizam bine.In 4 vase punem si impartim compozitia in 4 parti egale.
                 Coacem la cuptorul preincalzit la 170 grade foile pana la proba cu scobitoarea.



Crema:

5 galbenusuri 
1 l de lapte
300 gr zahar
esenta de vanilie
5-6 linguri de faina
200 ml frisca 


              Frecam galbenusurile cu 5 linguri de zahar.Laptele il punem la foc mediu cu zaharul ramas pana se topeste si il dam deoparte.
              Adaugam 100 ml de lapte cald in galbenusuri apoi punem faina si omogenizam bine.Unim compozitiile si punem la foc mediu pana ajungem la consistenta dorita.Invartiti mereu sa nu se prinda crema de oala.Lasam la rece acoperita cu folie transparenta apoi adaugam frisca batuta si omogenizam bine tot.

Sirop:
500 ml apa
2 esente de rom
200 gr zahar

            Punem apa la foc cu zaharul.Cand s a topit dam de pe foc si adaugam esenta.

Decor:
300 gr ciocolata topita
figurine
alune pisate
bomboane Ferrero
cateva bucati de ciocolata intregi
400 ml frisca

                     Formam tortul insiropam pe rand blaturile punem crema ,decoram cu frisca si figurine.


                










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu