1 februarie 2016

Millefoglie cu vișine

MILLEFOGLIE CU VIȘINE



Ingrediente:



2 pachete de foietaj groase

Crema:

500 ml lapte
2 galbenusuri
3 linguri de faina 
100 g zahar 
2 linguri de zahar
esenta de vanilie
un praf de sare
400 ml frisca lichida
200 g visine de la congelator
3 linguri dulceata de cirese amare

                               Coacem foile de foietaj in cuptorul preincalzit la 170 grade ,15-20 min.
                                Mixam frisca pana se intareste bine.
          Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si cu 2 linguri de zahar pana se  dubleaza si se deschide la culoare compozitia,adaugam 4 linguri de lapte caldut si faina si omogenizam bine.
           Punem laptele la foc mediu cu zaharul si invartim pana se topeste apoi dam deoparte si turnam cate putin in vasul cu galbenusuri.Invartim  apoi transferam din nou in oala si dam la foc mic spre mediu si lasam pana ajunge la consistenta dorita,daca mai trebuie faina mai adaugati o lingura.
            Stingem, adaugam esenta de vanilie acoperim cu folie transparenta si lasam sa se raceasca.
             Odata racita crema putem adauga 4 linguri de frisca pentru a fi mai pufoasa.
              Montam prajitura cu foietaj,crema ,dulceata de cirese amare pe alocuri,visine,frisca si foietaj.Decoram cu frisca si zahar vanilat si dam la rece cel putin 2 ore. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu