1 februarie 2016

Prăjitură TĂVĂLITA

TĂVĂLITA



Ingrediente:

Blat:

12 liguri cu varf de faina 00
8 linguri cu varf de zahar
250 ml lapte
0 lingurita praf de copt sau bicarbonat stins cu otet
175 g unt sau margarina la temteratura camerei
3 oua
esenta de vanilie
coasa rasa de la 1/2 lamaie,portocala
un praf de sare

Glazura:

200 g ciocolata cu lapte
200 ml lapte
1 lingura de zahar
200 g nuca de cocos

                 Mixam untul cu zaharul,sarea si esenta de vanilie apoi adaugam ouale unul cate unul,faina amestecata cu praful de copt putin cate putin ,laptele putin cate putin pana se omogeniseaza tot.
                 Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade 40-50 min.
                 Dupa ce s a racit taiem prajitura cuburi.
                 Pregatim glazura din lapte cu zahar la foc mediu pana se topeste,dam deoparte si adaugam ciocolata .Lasam cateva minute si invartim pana se formeaza glazura.
                  Dam bucatile de prajitura prin glazura apoi prin nuca de cocos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu