CREMȘNIT CU VIȘINE ȘI CIREȘE AMARE
Ingrediente:
- 2 pachete foietaj
- 500 ml lapte
- 2 gălbenușuri
- esență de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 linguri zahăr tos(mai adaugăm după gust)
- 3 linguri făină
- 300 g vișine
- 100 g cireșe amare
- 100 ml frișcă mixată
Coacem foietajul în două tăvi diverse.
Punem laptele la fiert cu 2 linguri de zahăr iar între timp separat într-un castron mixăm galbenușurile cu restul de zahăr rămas,zahărul vanilat,vanilia iar la final făina.Omogenizăm bine apoi adăugăm cateva linguri de lapte cald și învâtim.
Luăm laptele de pe foc și varsăm incet peste gălbenușuri amestecănd continuu.Mutăm oala pe foc si învârtim pănă ajungem la consistența dorită.Lăsăm la răcit.
Așezăm o foaie de foietaj pe un platou ,punem crema, fructele și poziționăm cea de-a doua foaie de foietaj.
Decorăm cu zahăr pudră și fructe .
Poftă bună
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu