Ingrediente foi
10 linguri de ulei
10 linguri de lapte
10 linguri de zahăr
1 linguriță de bicarbonat stins cu oțet
puțină sare
esență de vanilie,lamâie, portocală (coaja rasă de portocală, lămâie)
făină cât cuprinde (~700g am folosit eu,dar depinde de făină)
Nucă de cocos pentru decor
Ingrediente cremă de patiserie cu lămâie
1 l de lapte
4-5 linguri făină
1/2 coaja rasa de lămâie +zeama stoarsă
10 linguri zahăr
esență de vanilia/praf /extract de vanilie
un plic budincă de vanilie
puțină sare
200 g unt/margarină
Puneți la fiert intr-o oală laptele cu zahărul, untul,esența de vanilie și lamâia cu zeama stoarsă sau esență de lamâie dacă nu aveți . Faina și praful de budincă le amestecați și le puneți într-un bol deoparte.
In momentul când laptele este cald luați un polonic și puneți în bolul cu făină și praf de budincă şi omogenizați bine,adăugați lapte dacă mai este nevoie apoi turnați in oală învârtind mereu.
Când ajunge la consistența dorită dați de pe foc și lăsați să se răcească.
Pentru foi amestecați toate ingredientele și formați un aluat care ulterior îl împărțiți în 3,4 bucăți.
Întindeți foile și le coaceți pe rând pe fundul tăvii (tava întoarsă invers) la cuptorul preâncălzit la 170°.
Ungeți foile cu cremă din abundență, nu fiți zgârciți 😄, cremă este destulă, până la ultima.
Presărați nucă de cocos din abundență.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu