2 decembrie 2022

Tocăniță de ciuperci,ardei și kaizer

 



Ingrediente 

500 g ciuperci 

2 ardei

200g kaizer

1 roșie

100 g sos de roșii/2 linguri bulion

1 pahar de apa 

1 cățel de usturoi 

1 lingură de făină 

1/2 de praz

Sare/delikat 

Piper

1 lingură de zahăr

1 foaie de dafin

         Curățați și spălați legumele apoi le tăiați cum doriți, cuburi, fâșii mai mari sau mai mici. 

         Într-o tigaie cu ulei puneți la prajit usturoiul  și kaizerul tăiate  cuburi,fâșii în prealabil și ciupercile, apoi lăsați până se rumenesc bine. 

        Ulterior adăugați ardeii, roșia și prazul și mai lăsați 5 minute. Completați cu sosul de roşii sau bulionul , paharul de apă, foaia  de dafin, zahărul și condimentați cu sare și piper. 

        Lăsați pe foc 10 minute apoi adăugați lingura de făină și învârtiti încă 2,3 minute ,condimentați dacă mai este nevoie. 

      Serviți cu mămăliguță.

                                            Poftă bună! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu