12 decembrie 2022

Ciorbă radăuțeană cu pulpe de pui fără ouă

 


Ingrediente 


3 pulpe de pui
rădăcinoase (țelină, morcov,păstârnac,pătrunjel)
1/2 ardei roșu
pătrunjel verde
1 ceapă 
piper
sare/delikat 
2 căței de usturoi 
400 g smântână
1 foaie de dafin
tăiței /fidea


         Într-o oală puneți la fiert bucățile de carne de pui și lăsați-le 20 min, luați spuma acumulată cu o lingură, apoi adăugați legumele spălate,  curățate, tăiate în prealabil cuburi mici și foaia de dafin.
          La final când legumele sunt moi adăugați smântâna,usturoiul dat pe răzătoare ,fideaua și mai fierbeți 2-3 minute.
         Condimentați cu sare și piper și presărați  și pătrunjel. 

                                               Poftă bună! 

          Acum vă povestesc cum procedez eu 😄 cu legumele pentru ciorbe. Îmi cumpăr câte un kg din fiecare ,ceapă, ardei 3 culori ,morcov , pastarnac, țelină verde și o rădăcină de țelină, rădăcină de pătrunjel și pătrunjel verde, leuștean, mărar (la borșuri),roșii, cartofi nu pun pentru că devin negri și sunt cancerigeni după cum știam 😅 și mă pun pe treabă, sper că nu am uitat ceva. Stau câteva ore și le spăl, le curăț și le tai cuburi. Le pun pe toate într-un lighean mare le amestec și îmi formez destule pungi pentru o porție de ciorbă și le bag în congelator.
              Când am nevoie scot punga e voila😄😅🤣,simplu și cu toate ingredientele pentru ciorbă mereu în casă. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu