6.12.22

Paste umplute cu spanac și sos de roșii

      Astăzi m-am gândit să pregătesc o pasta diversă. Fulgi de zăpadă❄ făcuți cu ingrediente care poate fiecare dintre noi le avem în dulap, având în vedere că mai sunt câteva zile și vine Crăciunul 🎅. 




Ingrediente 
 
pentru aluatul de paste
4 ouă 
400 g făină 

          Într-un bol faceți un crater în mijoc și adăugați ouăle. Cu o furculiță luați câte puțin de făină și o încorporați  în ouă. Dacă  este nevoie adăugați  1-2 linguri de apă rece, depinde de făină dacă este mai umedă sau uscată. 
         Mutați aluatul pe blatul de bucătărie,  blatul de lucru și învârtiți până încorporați toată făina, vă mai ajutați cu apă dacă este nevoie 1-2 linguri.
         Acoperiți aluatul cu folie transparentă sau puneți bolul deasupra lui și lăsați-l 10 minute la odihnă 😄.
         Întindeți 2 foi subțiri ,pe prima puneți cu o linguriță compoziția de spanac,lăsați spațiu între ele iar a doua o puneți deasupra și dați forma dorită. Eu personal am in casă fel de fel de forme pentru biscuiți și le folosesc și la paste😉.
       Puneți pastele la fiert într-o oală .

Umplutura cu spanac 
200g spanac proaspăt/congelat
1 cățel de usturoi
1 lingură de brânză/smântână
Sare,piper
       
          Într-o tigaie puneți spanacul cu usturoiul la prăjit și condimentați cu sare și piper. Lăsați-l apoi să se răcească și adăugați o lingură de brânză și omogenizați bine. 

Pentru sosul de roșii

1 conservă de roșii în sos (400g)
1 linguriță se zahăr 
1/2 linguriță de busuioc
2 căței de usturoi
ulei 
sare ,piper
Busuioc verde sau pătrunjel verde
parmigiano 

          Curățați și tăiați usturoiul bucăți mici și puneți într-o tigaie la prajit apoi adăugați conserva de roșii și lăsați pe foc învârtindu-se mereu. Condiți cu sare,zahăr și piper și lăsați sa fiarbă la foc mic.
          Condimentați sosul de roșii cu busuioc ,sare și piper sau delikat dacă mai este nevoie la final.
          Scurgeți pastele și amestecați-le cu sosul de roșii. Presărați parmigiano, busuioc verde dacă aveți sau puțin patrunjel verde.
                                         Poftă bună! 

    



        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu