9 februarie 2023

Orez cu scoici și legume

 


Ingrediente 

250 g orez

1 kg de scoici

1 morcov

1/2 ardei roșu

puțin patrunjel

3 fire ceapă verde

3 ciuperci

1 cățel de usturoi

5 roșii mici

Sare/delikat 

Piper

 1 lingură de bulion

1/2 lingură de zahăr 

50 ml vin alb dacă aveți 

          Spălați orezul și îl puneți într-o oală cu apa la fiert cu puțină sare apoi îl transferați într-un bol cu apă rece sau îl băgați direct sub jetul de apă.

          Între timp curățați, spalați și tăiați legumele cum doriți și le puneți la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei la foc iute. Odată prăjite dați deoparte și încorporați orezul. Condimentați cu sare /delikat și piper și mutați compoziția într-un bol/platou ce aveți prin casa.

         Scoicile le  curățați, spălați și le puneți la fiert  într-o tigaie/wok cu usturoiul mărunțit, acoperite cu un capac.

 Atenție dacă aveți scoici deschise înainte de fierbere le aruncați, sunt moarte iar dacă după fierbere mai găsiți  scoici nedesfacute procedați la fel, eu m-am documentat puțin câțiva ani în urmă și fac mereu așa dar dumneavoastră faceți cum doriți.

        În aproximativ 10 minute sunt fierte , păstrați un polonic din zeama si scurgeti scoicile alegeți câteva pentru decorul final iar restul le scoateți din cochilie. Le transferați într-o tigaie cu puțin ulei, adăugați un cățel de usturoi mărunțit, puțin patrunjel, ceapă verde și roșiile tăiate în două sau întregi și le prăjiți 2,3 minute.

       Ulterior adăugați bulionul , zeama de scoici lăsată deoparte, vinul , zahărul ,condimentați cu sare și piper și mai lăsați 5 minute pe foc, sau până scade compoziția.

         Decorați cum doriți dumneavoastră.

                                    Poftă bună! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu